InformatieAirco’s

Verwarmen met een airco

Warm in de winter en koel in de zomer!

Het lijkt zo vanzelfsprekend en gewoon: als het in de zomer warm is dan zet je de airco aan, en als het in de winter koud is dan zet je de Centrale Verwarming aan. Maar is dit wel zo vanzelfsprekend als het lijkt? Of zijn er goedkopere en slimmere manieren om jouw huis in de winter te verwarmen?

Je zet de airconditioning aan en de compressor (warmtepomp) zorgt ervoor dat de warme lucht van binnen naar buiten wordt verplaatst waardoor het lekker koel in huis wordt. Door de draairichting van de pomp om te draaien, kan ook warmte van buiten naar binnen worden overgebracht. Dit betekent dat de airconditioner ook als verwarming kan worden gebruikt.

Met behulp van de warmtepomp en de energiebesparende “invertertechniek” kun je in de winter tegen lage kosten genieten van een warme en aangename temperatuur in huis. Merken als Daikin, Mitsubishi, LG of Panasonic lopen vaak voorop in deze innovatieve technologieën. Wil je dus in de winter een warm en aangenaam huis hebben? Dan is het verwarmen met een airco een goede oplossing.

Koelen met een Airco 

Ook in Nederland krijgen we te maken met oplopende temperaturen; het wordt dan al snel weer tijd om te koelen met een airconditoning. Een airconditioningssysteem kan helpen bij het optimaliseren van het binnenklimaat, door de warme lucht weg te nemen en deze te vervangen door koude lucht. Zo bent u verzekerd van een aangename binnentemperatuur en zullen de arbeidsprestaties verbeteren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat werknemers beter presteren onder een juist afgesteld binnenklimaat.

Airco met luchtreiniging

Het kan verstandig zijn om bij het kopen van een airconditioner te kiezen voor een systeem met luchtreiniging.
Naast een normale luchtreiniger die verontreinigde lucht schoon maakt bestaat er ook de ionisator. Een ionisator zorgt met behulp van een elektrische lading dat de moleculen in de lucht ontdaan worden van schadelijke deeltjes.
Daikin staat hierin bovenaan!